Intryck och avtryck

Jag sitter och funderar; hur många människor har passerat genom ens liv? Vänner, bekanta, kända, okända… Vilka möten har gjort mest intryck?

Är det det osannolika efterlängtade mötet med favoritkändisen eller när du valde att ge en slant till en nödlidande? En lärare som betytt mycket eller en familjemedlem? En vän du kan tala med närsomhelst på dygnet eller när du vågade uppmuntra en person du inte känner?

 

Det finns en oändlig mängd människor som korsar ens väg. En del är flyktiga möten, andra stannar lite längre. En del finns nära under en intensiv period för att sedan vandra vidare mot nya möten på sin livsresa. Några stannar extra länge i hjärtat även efter avslutad kontakt.

Några blir ens nära vänner, och som kan stanna i ens liv även om man inte längre befinner sig nära varandra geografiskt. En del flyktiga möten kan ge bestående intryck medan tät kontakt kan rinna ut i sanden. Och det finns dem som blir ens vänner livet ut.

 

Jag minns för ca 15 år sedan, då vi var på en liten utomhuskonsert, med duktiga lokala musiker som inte alls var kända, och jag blev alldeles knäsvag när jag hörde gitarristen sjunga (ja, jag är svag för tenorer ). Och jag tänkte; kan man bli kär i en röst? Jag pratade aldrig med honom, har aldrig träffat honom sen dess, han har ingen aning om att jag existerar, men mitt intryck av honom är bestående.

 

Vem vet vilket intryck vi lämnar hos människor?! Ibland får vi veta det och ibland inte. När vi var på körresa med EFS ungdomskör från Östersund till USA för 23 år sedan åkte vi runt i mellersta USA. Vi bodde på skolor och i hem. Efter vårt första framträdande kom det fram en kvinna till mig och sa att när vi kom till deras stad så ville hon att jag skulle bo i hennes och hennes familjs hem. För hon tyckte att jag hade sett så glad ut när jag sjöng. Det var hennes första intryck av mig. Vi fann varandras hjärtan och trots att vi inte har träffats sen dess så har vi fortfarande en god kontakt, fylld av värme och kärlek.

 

Lite tankar kring alla människor som passerar genom ens liv. Kontakten med människor berikar oss, på ett eller annat sätt. Om någon lämnar ett positivt avtryck i ditt liv, berätta det gärna för personen. Även om du inte känner denna. Det gör gott och kan leva länge hos den andra.

 

”Det finns människor som kommer in i våra liv och lämnar det igen. Det finns också människor som stannar en stund och lämnar fotspår i våra hjärtan. Och vi är aldrig mer de samma.”

 

 
 

RSS 2.0